Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.

Megvalósult projekt:

2013.04.01-2014.09.30.
„Hátrányos helyzetű munkavállalók képessé tétele a nyílt munkaerő-piacon történő elhelyezkedésre – a foglalkoztatási lehetőségek bővülésének elősegítése a Marcali, Nagyatádi, Kadarkúti és a Kaposvári kistérségekben”

A projekt célja a Somogy megyei Marcali, Nagyatádi, Kadarkúti valamint Kaposvári kistérségek hátrányos helyzetű álláskeresőinek képessé tétele a nyílt munkaerő-piacon történő munkavállalásra, illetve munkahelyen maradása; közösségi feladatellátáson keresztül nyújtott munkaerő-piaci szolgáltatásokon, pszichoszociális támogatáson, valamint OKJ-s képzésen keresztül. A projekt eredménye: 50 fő projektbe vonása, minimum 45 fő felkészítése, fejlesztése, 30 fő OKJ-s képzése mechanikai műszerész, illetve fogyóelektródás védőgázos ívhegesztő szakmára, valamint 30 fő elhelyezése a nyílt munkaerő-piacon (min. 6 hónapos munkaviszonyban tartása), valamint intenzív mentori támogatásuk a munkahelyen való beilleszkedés, bennmaradás érdekében.

A célcsoport felkészítése az együttműködési megállapodásokban rögzített közösségi feladatokhoz kapcsolódó szolgáltatásnyújtáson keresztül történik.

• a célcsoport felkészítése a tartós munkavállalásra,
• alkalmazkodó képességének fejlesztése,
• a munkaerő-piaci szempontból hátrányokat okozó pszicho-szociális helyzet megváltoztatása,
• az egyéni hátrányok kezelése.
• a célcsoport munkára kész állapotának segítése, munkaerő-piaci integrációjuk – elhelyezkedésük segítése, beilleszkedés és bennmaradás megvalósítása.

Közvetett célcsoport:
• Képző szervek
• Munkáltatók
• Önkormányzatok
• A célcsoport családtagjai

A projekt közvetlen célcsoportja:
A megvalósulási kistérségekben élő munkanélküliek:
• Legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezők
• A foglalkoztatás megkezdésekor az ötvenedik életévüket betöltők.
• A 25. életévét be nem töltött pályakezdő álláskeresők.
• A projektbe vonást megelőző hat hónapban nem folytatott rendszeres – az Flt. 58. § (5) bekezdés e) pontjában meghatározott kereső tevékenységet-, vagy a munkaügyi központ legalább huszonnégy hónapja álláskeresőként tartja nyilván.
• A saját háztartásában legalább egy eltartottal egyedül élő.
• Etnikai kisebbséghez tartozó, akinek szakmai képzésének vagy tapasztalatának megerősítésére van szüksége ahhoz, hogy javuljanak a munkába állási esélyei egy biztos munkahelyen.

Sajtóközlemény: 2013. augusztus

Sajtóközlemény: 2014. szeptember

Fotódokumentáció a képzésekről

img_0245img_0247