szpa logo web hatter nelkul

 

AMSZ 2014


A Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium megbízásából a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által támogatott
„A megváltozott munkaképességű személyek munkába helyezését elősegítő alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások támogatása”
AMSZ-2014 Komplex munkaerő-piaci szolgálás program


Támogatási időszak: 2014. 04. 01-2015. 03. 31.

A program megvalósításának területei: Kaposvár központtal, Marcaliban és Nagyatádon kihelyezett irodáinkban valósítottuk meg a projektet.
A program időszakában toborzási tevékenységünk során 101 főt szólítottunk meg a célcsoportból. A szolgáltatásba pedig 85 fő került bevonásra.
A felkészítési időszakban a kliensek munkára való motiválása, felkészítése után összesen 50 fő nyert elhelyezést a nyílt munkaerő-piacon.
A felkészítés és alkalmassá tétel fontos eszköze volt a csoportos felkészítés (klubfoglalkozás), melyen a megvalósítás időszakában 59 fő részesült.


Pszichológiai tanácsadás a vitatottabb szolgáltatás a klienseink körében. Vonakodva vesznek részt a kliensek. A szolgáltatási tevékenység igénybe vétele után a klienseink nagy részénél érzékelhető javulás áll be a probléma megoldás, alkalmazkodás, hozzáállás vonatkozásában. Pszichológiai tanácsadáson 34 fő vett részt a program ideje alatt.

A sikeres kliensi elhelyezés érdekében fontos a munkáltatói kapcsolattartás, új munkaadók keresése. Az AMSZ-2014-es program ideje alatt 35 új kapcsolatfelvétel történt a munkáltatói igények felmérésével, valamint 371 alkalommal tartottunk kapcsolatot az új és már meglévő munkaadóinkkal. A kapcsolattartások során az igények felmérésével a konkrétan jelentkező álláshelyeket tártuk fel, közvetítettünk, kísértünk klienseket az állásinterjúkra. A feltárt álláshelyek száma, melyeket az ügyfeleink számára fel tudtunk ajánlani 63 állás hely volt a támogatási időszakban. A felvételt nyert és munkába helyezett ügyfeleinket a rendszeres utókövetések során segítettük problémáik megoldásában, munkahelyi konfliktusaik kezelésében, rendezésében, munkában maradásukban.

Partnerszervezetinkkel a kapcsolattartás a toborzás érdekében folyamatos. A munkaerő-piaci tevékenységünkre hívták fel a célcsoport figyelmét, illetve hozzánk irányították Őket, hogy a szolgáltatási lehetőségeinket igénybe véve életkörülményeik javításában segítséget nyújtassunk, ügyintézéseikben segíteni tudjunk. A program ideje alatt 4 új partnerrel vettük fel a kapcsolatot.
Marketing tevékenységünkkel a programunkra, az abban igénybe vehető szolgáltatási lehetőségekre kívántuk felhívni a célcsoport figyelmét. (Újsághirdetések, plakátok, szórólapok.)


Országos Hálózati Találkozókon vettünk részt Budapesten, ahol a hálózati tagok számára kapcsolatépítésre, hasznos információ cserére, valamint az előadások alatt fontos ismeretekre tettünk szert, törvényi változásokról kaptunk tájékoztatást a program sikeres megvalósítása érdekében.
Kollégáinkkal részt vettünk minden olyan rendezvényen, ahol hasznos, fontos jogszabályokat ismerhettünk meg, információkat szereztünk annak érdekében, hogy a hozzánk forduló kliensek életét könnyebbé, elhelyezkedésüket sikeresebbé tudjuk tenni.


Fontos, hogy munkatársaink, mentoraink számára a szupervízió. Mentoraink kéthavonta részt vesznek szupervízión, amelyet szakképzett pszichológus tart. Segít a mentori munka nehézségeinek feloldásában, feldolgozásában, a nehezen kezelhető esetek megoldásához útmutatással szolgál, megkönnyítve számukra a szolgáltatási tevékenység végzését.
Mentoraink továbbra is várják, hogy segíthessenek a megváltozott munkaképességű kliensek felkészítésében, munkához jutásában, egyéb ügyeik intézésében.

 

ELÉRHETŐSÉG

SZÖVETSÉG A POLGÁROKÉRT ALAPÍTVÁNY

CÍMÜNK
  7400 Kaposvár, Petőfi tér 4.

TELEFONSZÁMUNK:
  06/82 511-703
E-MAIL CÍMÜNK:
soma@t-online.hu

ÜGYFÉLFOGADÁS

 

 

ÜGYFÉLFOGADÁS  

Hétfőtől Péntekig   9:00- 12:00

FACEBOOK OLDALUNK

 

SZÖVETSÉG A POLGÁROKÉRT ALAPÍTVÁNY © 2019 Minden jog fenntartva!

TÁMOGATÓINK

 

Please publish modules in offcanvas position.