szpa logo web hatter nelkulÁLLÁSKERESŐ PORTÁL

TALÁLJA MEG ÚJ MUNKAHELYÉT!

REGISZTRÁCIÓ

Szeretettel köszöntjük honlapunkon!

FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM KAPOSVÁR MJV TERÜLETÉN

Fejlődésünk egyik meghatározó pillére a foglalkoztatás helyzete. A munkaerő-piaci helyzet jelenleg kedvező tendenciát mutat, de továbbra is van még tennivaló, hogy elérjük azt a célt, miszerint mindenki munkából szerzett jövedelemből élhessen, aki ezt az utat választja.

Az egy időben megjelenő munkaerő-hiány és a munkanélküliség egy speciális helyzetet teremt, amelyre a helyi jellegzetességeket figyelembe véve, aktív választ kell adni. E célt szolgálja a Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Somogy Megyei Kormányhivatal és a Szövetség a Polgárokért Alapítvány által alkotott konzorcium által indított, 100%-ban Európai Uniós forrásból finanszírozott, 1,171 milliárd forint összegű projekt.

A foglalkoztatási együttműködés (paktum) legfontosabb jellemzője, hogy a helyi közszéfra, civil szféra és a gazdasági szereplők, vállalkozások közös munkájára épít. A szereplők létrehozták a Paktum szervezetet, mely tömörülés aktív, rendszeres együttműködés során a munkaerő-piaci kereslet és kínálat összehangolását igyekszik megvalósítani. A tevékenységek között szerepel egyrészt az igényekhez igazított képzés, egyéb munkaerő-piaci szolgáltatás nyújtása az álláskereső személyek számára, másrészt a bérköltség támogatás nyújtása a foglalkoztatók számára.

A célok elérése érdekében, Együttműködési megállapodást írt alá 21 alapító tag (9 vállalkozás, 2 civil szervezet, 2 kamara, 7 közszféra szervezet és az Egyetem) amivel létre jött a Foglalkoztatási paktum szervezet. Ezt követően megkezdte munkáját a Kaposvár Foglalkoztatási Paktum Irodája is. A Paktum Iroda elsődleges feladata a munkaerő-piac szereplőinek együttműködését elősegíteni, koordinálni, a munkaerő-kereslet és kínálat összehangolását támogatni.

A 2021.június 30-ig tartó projekt keretében 802 fő munkaerő-piaci programba történő bevonását vállalta a konzorcium. A projekt területi hatálya Kaposvár közigazgatási területe, ami azt jelenti, hogy e területen lakhellyel rendelkező álláskeresők és inaktív személyek kerülhetnek be a projektbe, mint célcsoporttagok.

A „Foglalkoztatási paktum Kaposvár MJV területén” elnevezésű, TOP 6.8.2-15-KA1-2016-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kedvezményezett neve: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
Konzorciumi partnerek: Somogy Megyei Kormányhivatal, "Szövetség a Polgárokért" Alapítvány Közhasznú Szervezet
Projekt címe, azonosító száma: Foglalkoztatási paktum Kaposvár MJV területén (TOP-6.8.2-15-KA1-2016-00001
Szerződött támogatás összege: 1.171.000.000 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.06.30.

 

ELÉRHETŐSÉG

SZÖVETSÉG A POLGÁROKÉRT ALAPÍTVÁNY

CÍMÜNK
  7400 Kaposvár, Petőfi tér 4.

TELEFONSZÁMUNK:
  06/82 511-703
E-MAIL CÍMÜNK:
soma@t-online.hu

ÜGYFÉLFOGADÁS

 

 

ÜGYFÉLFOGADÁS  

Hétfőtől Péntekig   9:00- 12:00

FACEBOOK OLDALUNK

 

SZÖVETSÉG A POLGÁROKÉRT ALAPÍTVÁNY © 2019 Minden jog fenntartva!

TÁMOGATÓINK

 

Please publish modules in offcanvas position.