szpa logo web hatter nelkul

 

AMSZ 2015


Összefoglaló az Emberi Erőforrás Minisztériuma megbízásából a Zala Megyei Kormányhivatal által támogatott
„A megváltozott munkaképességű személyek munkába helyezését elősegítő alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások támogatása”
Komplex munkaerő-piaci szolgáltatás AMSZ-2015 program
(2015. 04. 01. – 2015. 10. 31.)
közötti támogatási időszakról

A program megvalósításának területei: Kaposvár központ, Marcali és Nagyatád kihelyezett irodák.
Toborzási tevékenységünk során 74 főt szólítottunk meg a célcsoportból. A szolgáltatásba 69 főt vontunk be.
A felkészítési időszakban a kliensek munkára való motiválása, felkészítése után összesen 27 fő nyert elhelyezést a nyílt munkaerő-piacon és 4 fő támogatott illetve védett foglalkoztatóhoz, munkaadókhoz.

A felkészítés és alkalmassá tétel fontos eszköze volt a csoportos felkészítés (klubfoglalkozás). Az AMSZ-2015 programban ismét volt lehetőség ennek a szolgáltatásnak a nyújtására, amelyen a klienseink közül 15 fő vett részt.


Pszichológiai tanácsadás szintén szerepelt a szolgáltatásaink között a programunkban. Pszichológiai tanácsadást ebben az időszakban 4 alkalommal, 12 fő részére nyújtottunk. Tapasztalataink alapján elmondható, hogy a szolgáltatást már igénybevevők közül vannak, akik több alkalommal is szívesen megjelennek a pszichológiai tanácsadáson. Elmondásuk szerint itt nagy segítséget kaptak a problémáikkal, gondjaikkal kapcsolatban, ami családi, betegségükkel összefüggő általában.

A sikeres kliensi elhelyezés érdekében fontos a munkáltatói kapcsolattartás, új munkaadók keresése. A program során 21 új munkáltatóval vettük fel a kapcsolatot.
Munkáltatókkal való kapcsolattartásra 253 alkalommal került sor.

A kapcsolattartások során az igények felmérésével a konkrétan jelentkező álláshelyeket tártuk fel, közvetítettünk, kísértünk klienseket az állásinterjúkra. Munkaerő piaci információkat, foglalkoztatási támogatásokkal kapcsolatos információkat adtunk át munkánk során számukra. A feltárt álláshelyek száma, melyeket az ügyfeleink számára fel tudtunk ajánlani 57 állás hely volt a támogatási időszakban. A felvételt nyert és munkába helyezett ügyfeleinket a rendszeres utókövetések során segítettük problémáik megoldásában, munkahelyi konfliktusok kezelésében, rendezésében, munkában maradásukban.


A programok megvalósítása során tapasztaltak szerint a szolgáltatási helyszíneken a kliensek száma változó, rapszodikus. A felajánlott álláshelyek betöltésére a legjobb felkészítéssel sem sikerül megfelelő klienst küldeni. Ez elsősorban a kliensek szakképzettségének hiánya, elavultsága, betegségük sokrétűsége miatt akadályozott. El kell azt is mondani, hogy a munkáltatói hozzáállás is nagyon kiszámíthatatlan. Míg egyik rugalmas a foglalkoztatás időbeosztásában, munkafeladatok kiosztásában, mások ragaszkodnak elveikhez és a foglalkoztatásba csak az anyagi előnyök maximális érvényesülése mellett egyeznek bele.


Partnerszervezeteinkkel a kapcsolattartás a toborzás érdekében folyamatos. A szolgáltatási tevékenységünkre hívják fel a célcsoport figyelmét, illetve hozzánk irányítják Őket, hogy a szolgáltatási lehetőségeinket igénybe véve életkörülményeik javításában segítséget nyújthassunk, ügyintézéseikben segítsünk. A program ideje alatt 5 új partnerrel vettük fel a kapcsolatot.
Marketing tevékenységünkkel a programunkra, az abban igénybe vehető szolgáltatási lehetőségekre hívtuk fel a célcsoport figyelmét. (Újsághirdetés, plakátok, szórólapok.)
Országos Hálózati Találkozón vettünk részt Budapesten, ahol a hálózati tagok számára kapcsolatépítés, hasznos információ cserére, valamint az előadások alatt fontos ismeretekről, törvényi változásokról kaptunk tájékoztatást a program sikeres megvalósítása érdekében.

Kollégáinkkal részt vettünk minden olyan rendezvényen, ahol hasznos, fontos jogszabályokat ismerhettünk meg, információkat szereztünk annak érdekében, hogy a hozzánk forduló kliensek életét könnyebbé, elhelyezkedésüket sikeresebbé tudjuk tenni, valamit alapítványunk folyamatos szolgáltatási tevékenységét a jövőben is biztosítani tudjuk klienseink megelégedésére (ügyfelek, munkáltatók, munkaadók).

A kollégák számára most is biztosított volt a szupervízió lehetősége. Segítség a kollégák számára a kiégés elkerülése érdekében.
Várjuk továbbra is, hogy segíthessünk a célcsoport felkészítésében, munkához való hozzájutásában!

 

ELÉRHETŐSÉG

SZÖVETSÉG A POLGÁROKÉRT ALAPÍTVÁNY

CÍMÜNK
  7400 Kaposvár, Petőfi tér 4.

TELEFONSZÁMUNK:
  06/82 511-703
E-MAIL CÍMÜNK:
soma@t-online.hu

ÜGYFÉLFOGADÁS

 

 

ÜGYFÉLFOGADÁS  

Hétfőtől Péntekig   9:00- 12:00

FACEBOOK OLDALUNK

 

SZÖVETSÉG A POLGÁROKÉRT ALAPÍTVÁNY © 2019 Minden jog fenntartva!

TÁMOGATÓINK

 

Please publish modules in offcanvas position.