Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.

„A megváltozott munkaképességű személyek munkába helyezését elősegítő alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások támogatása” KMP program

Projekt célja:

A megváltozott munkaképességű, fogyatékos és/vagy tartósan egészségkárosodott emberek munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése, személyre szabott alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások biztosításával. A fogyatékos személyek foglalkoztatását elősegítő fejlesztések megismertetése a közvéleménnyel.

Ügyfelek:
Munkavállalási korú megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő vagy tartósan egészségkárosodott személyek.
Munkavállalási korú (munkaképes korú népesség): aki az érvényben lévő törvények alapján már elérte a rendszeres munkavégzéshez szükséges kor alsó határát (16 év) és még nem haladta meg a nyugdíjjogosultsági kort (65 év).

Munkáltatók:
Olyan foglalkoztatók, akik a nyílt munkaerő-piac résztvevői és foglalkoztatnak, illetve nyitottak a megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő vagy tartósan egészségkárosodott személyek foglalkoztatására.

Partnerek:
Olyan szervezetek (civil, állami) amelyek segítséget nyújtanak a megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő vagy tartósan egészségkárosodott személyek nyílt munkaerő-piaci elhelyezésében, képzésbe irányításában.

Szolgáltatásunk folyamata:

• személyes kapcsolatteremtés a munkavállalókkal, munkáltatókkal, partnerekkel,
  • interjú: célok, tervek, elképzelések megbeszélése, realizálása; végzettség/ek, tapasztalat, gyakorlat, keresett munkakör tisztázása, esetleges elhelyezkedési nehézségek, egészségügyi problémák megbeszélése,
  • adatfelvétel: a célcsoport programba vonása, szolgáltatási szerződés megkötése,
  • személyes kapcsolatfelvétel, folyamatos és rendszeres kapcsolattartás munkáltatókkal: a munkáltatók elvárásainak felmérése (milyen végzettségű személy jöhet szóba a cég tevékenységét tekintve, hány év gyakorlat kell, férfi avagy női munkaerőre van szüksége, életkor, lehet-e vidéki lakos, stb.)
  • munkavállaló és munkáltató elvárásainak, elképzeléseinek egyeztetése,
  • állásfeltárás, állásba közvetítés, az adatbázisból a megfelelő ügyfél kiválasztása,
  • munkavállaló és munkáltató elvárásainak, elképzeléseinek egyeztetése,
  • az ügyféllel egyeztetés: áll-e még az álláskeresés, tájékoztatás milyen munkáról van szó, érdekli-e a felkínált álláslehetőség,
  • telefonos egyeztetés a munkáltatóval: hány főt találtunk, milyen végzettséggel, a kiközvetítéshez időpont egyeztetése,
  • állásba közvetítés (kiközvetítői lappal történik, mentori támogatás mellett),
  • visszajelzés kérése (mind az ügyféltől, mind a munkáltatótól).
  • az elhelyezkedést követő pár hónapon belül utógondozás: elégedettség felmérése, az esetleges problémák tisztázása, megoldásukban segítség nyújtása, akár a munkavállaló, akár a munkáltató oldaláról tekintve

Szövetség a Polgárokért Alapítvány 2014